VOLONTIRANJE U POTRESOM POGOĐENOM PODRUČJU

Datum objave: 02. 4. 2021.

U organizaciji Slovačkog pastoralnog ureda, Misijskog centra blažene Zdenke Schelingove koji je pod vodstvom časne sestre Renate Bunove, a na poziv sestre Smilje Čirko, koordinatorice logističkog centra Caritasa sisačke biskupije, vjernici župe Punitovci iz Josipovca i Jurjevca Punitovačkog, dana 13. veljače i 13. ožujka, aktivno su se uključili svojim radom pružajući tako pomoć potresom pogođeno stanovništvo.

Sestra Renata okupila je žene, muškarce i mladež koji su se rado odazvali pozivu i svojim doprinosom pomogli u preuzimanju, sortiranju, slaganju i pakiranju odjeće, obuće i higijenskih potrepština.

S obzirom na to da je organizacija ovakvog tipa volontiranja, 13.veljače, urodila plodom uz odličan odaziv vjernika, časna sestra Renata ohrabrila se i odlučila ponovno organizirati volontiranje kojemu se odazvalo ponovno tridesetak osoba, najviše mladeži od 15 do 20 godina. Časna sestra Renata zahvalila se svima na odazivu uz poseban naglasak da ju je izuzetno razveselio veliki broj mladih koji su se odazvali ovoj akciji i zbog kojih vjeruje da ova akcija nije bila posljednja.

Uz časnu sestru volonterima se zahvalila i koordinatorica Caritasa sisačke biskupije te sisački biskup Vlado Košić.

Rozalija Kukučka

FOTOGRAFIJE: časna sestra Renata Bunova
1. Prvi posjet, 13. veljače, volonteri
2. Časna sestra Renata Bunova i biskup sisački Vlado Košić
3. Volonteri David Kukučka i Tin Tomašek