Mali Banasovci u Vrpolju

Datum objave: 16. 6. 2024.

U nedjelju, 16. lipnja, SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog nastupao je u Vrpolju na Dječjoj smotri folklora „U Vrpolju na ponos i diku“, čiji je organizator KUD „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja.
Smotra folklora se održavala u Domu kulture „Stjepan Radić“ odakle je krenula povorka do Spomen galerije „Ivan Meštrović“, župne crkve Svetog Ivana krstitelja i Eko-etno kuće u Vrpolju te razgledavanje istih. Nakon toga je uslijedio kulturno-umjetnički program na kojem su sudjelovali domaćini KUD „Ivan Meštrović“, KUD „Milko Cepelić“ iz Vuke, KUD „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, KUD“I. G. Kovačić“ iz Beravaca, KUD „Slavko Janković“ iz Rokovaca, KUD „Ivan Tišov“ iz Viškovaca i SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog koji se predstavio mlađom dječjom skupinom i dječjim igrama “Čižiček“ te srednjom skupinom koja se predstavila plesom „Stara polka“.
Nakon nastupa uslijedila je zajednička večera i druženje svih kulturno-umjetničkih društava koji su sudjelovali na ovoj dječjoj smotri folklora.

Autor teksta i fotografija: Štefanija Kanisek