USKRSNE RADOSTI PRED JOSIPOVAČKOM CRKVOM

Datum objave: 01. 5. 2022.

Dana, 15. travnja 2022. godine, na Veliki petak, likovna skupina Kontrast i tradicijska skupina Matice slovačke Josipovac, uz predsjednicu Rozaliju Kukučka organizirale su likovnu radionicu pred našom crkvom svetog Mihaela arkanđela. Tema radionice bilo je uskrsno ukrašavanje i oslikavanje pisanica.

Na inicijativu i ideju Pave Labaka, člana tradicijske skupine, Marko Labak i Tihomir Đunđa od komada stiropora oblikovali su, posebnom tehnikom, jaje visoko dva metra učvršćeno na postolje.
Članovi likovne skupine Kontrast: Anica Popović, Adam Konjušak, Josip Brandis i Matija Labak, nekoliko dana vrijedno su oslikavali veliko uskrsno jaje, a koje je u potpunosti dovršeno nakon postavljanja ispred crkve.

Ispred crkve postavljeno je i drvo vrbe koje je ukrašeno rukotvorinama koje su izradile članice tradicijske skupine i radionice ručnih radova te pisanicama koje su oslikala djeca uz pomoć roditelja i voditeljica dječjih skupina. Na kraju radionice djeca počašćena sladoledom i sokovima.
Oko drva vrbe postavljena je drvena ograda u obliku velikog gnijezda u koje su stavljeni pilići i zečevi te je tako svu djecu na Uskrs ujutro dočekalo pravo iznenađenje, a nakon svete mise na Uskrs predsjednica Matice Rozalija Kukučka i tajnica Anita Smoljo, počastile su svu djecu čokoladnim jajima i slatkišima. Djeca su uzbuđeno trčkarala, igrala se i uživala u lijepim prizorima.
Organizatorima i inicijatorima pristigle su brojne čestitke za ovu hvale vrijednu aktivnost.

Autor teksta: Štefanija Kanisek


Učvršćivanje jaja na postolje Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Oslikavanje uskrsnog jajeta Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Oslikavanje pisanica ispred crkve Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Djeca oslikavaju pisanice Autor fotografije: Mirko Knežević


Tradicijska skupina s predsjednicom Autor fotografije 5: Štefanija Kanisek


Tajnica časti slatkišima Autor fotografije: Mirko Knežević


Predsjednica dijeli čokoladna jaja Autor fotografije: Mirko Knežević


Djeca se igraju u gnijezdu Autor fotografije: Mirko Knežević