Smotra dječjeg folklora u Dardi

Datum objave: 03. 7. 2022.

Dana 18.06.2022, SKUD Braće Banas iz Josipovca Punitovačkog, sudjelovao je na Smotri dječjeg folklora u Dardi.
Romski resursni centar Darda, pod vodstvom Jovice Radosavljevića, organizator je dječje smotre koja se održana na ljetnoj pozornici Sportsko-rekreacijskog centra Đola.
Nastupilo je jedanaest folklornih društava, od toga pet društava koji su bili predstavnici nacionalnih manjina koje žive na istoku Hrvatske: KUD „Dukati“ iz Vladislavaca, Mađarsko KUD iz Darde, Slovačko KUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, Bosansko KUD „Ljiljan“ iz Rajevog sela, KUD „Seljačka sloga“ iz Baranjskog Petrovog Sela, KUD „Đoko Patković“ iz Bobote, Slovačka KUU „Franjo Strapač“ iz Markovca Našičkog, Mađarsko KUD „Jokai Mor“ iz Suze, Češka obec Bjelovar, KUD “Veseli Šokci” iz Punitovaca i domaći Romski KUD “Darda”, koji je sekcija Romskog resursnog centra.
SKUD Braće Banas predstavljala je srednja skupina s plesom Ljadnjiček, a vodila ih je voditeljica Alisa Kuric.
Nakon programa, organizirana je zajednička večera, a potom i druženje na kojemu su sva djeca iz različitih kulturnih društava zajedno plesala i zabavljala se uz domaću, ali i romsku glazbu.
Organizacija ovakve manifestacije odraz je multikulturalnosti među najmlađima na čemu posebno treba zahvaliti domaćinima – Romskom resursnom centru Darda.

Autor teksta: Štefanija Kanisek


Srednja skupina SKUD-a Braće Banas u Dardi Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Nastup na pozornici Autor fotografije: Štefanija Kanisek