PROSLAVA 60. GODIŠNJICE BRAKA SLAVICE I STJEPANA KUKUČKA

Datum objave: 04. 3. 2023.

Dana 24.02.2023 u domu nekadašnje aktivne članice Matice slovačke Josipovac, Slavice Kukučka, slavila se 60. godišnjica braka.

Slavica i Stjepan vjenčali su se davne 1963. godine u crkvi Svetog Ladislava kralja u Punitovcima. Cijeli svoj život proveli su u Josipovcu. U braku im se rodilo troje djece: Zdravko, Zvonko i Blaženka, a imaju sedmero unučadi i četvero praunučadi. Iako rijedak bračni par s ovolikim stažem, Slavica i Stjepan još uvijek su aktivni u obavljanju svakodnevnih životnih i društvenih aktivnosti: obrađuju zemlju, brinu za domaće životinje i kuću, a neizostavan dio je svakako odlazak na nedjeljna misna slavlja, gdje Slavica još uvijek sudjeluje u pjevanju. Kako je Slavica bila dugogodišnja članica Matice slovačke, njeno znanje o  josipovačkim običajima je nemjerljivo pa još uvijek, kada je to potrebno pomaže mlađim naraštajima u očuvanju josipovačke tradicije.

Slavica i Stjepan svoj dijamantni pir proslavili su u krugu obitelji, koja ih je iznenadila brojnim poklonima i cvijećem. Ovom prilikom članovi Matice slovačke Josipovac i SKUD-a „Braće Banas“ upućuju im iskrene čestitke uz dobro zdravlje i obilje Božjeg blagoslova.

Autor teksta i fotografije: Štefanija Kanisek