Proslava 100. obljetnice Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj

Datum objave: 01. 8. 2022.

Slovačko kulturno umjetničko društvo Braće Banas iz Josipovca Punitovačkog sudjelovalo je 09. srpnja na proslavi 100. obljetnice Saveza Čeha. Program se odvijao dva dana u gradu Daruvaru, sjedištu češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.
Na završnoj večeri, uz Banasovce na kulturno umjetničkom programu sudjelovalo je 30 čeških beseda.
Nazočne su pozdravili predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, češki veleposlanik u Republici Hrvatskoj Milan Hovorka te izaslanik predsjednika Vlade, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Svečanosti su nazočili i zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Vladimir Bilek i predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj Mirko Vavra, te brojni drugi ugledni uzvanici.
SKUD Braće Banas nastupio je sa plesovima Stara polka i Šariš polka te su oduševili daruvarsku publiku veselim i poletnim plesovima.
Nastup u Daruvaru, Banasovci su iskoristili za cjelodnevni izlet u Daruvarskim toplicama, a po dolasku u Daruvar dočekao ih je i pozdravio saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i prijatelj josipovčana gospodin Vladimir Bilek.

Autor teksta: Štefanija Kanisek


Na kupanju u Daruvarskim toplicama 1 Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Na kupanju u Daruvarskim toplicama 2 Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Na kupanju u Daruvarskim toplicama 3 Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Banasovci u Daruvaru Autor fotografije: Štefanija Kanisek


Nastup na pozornici u Daruvaru Autor fotografije: Štefanija Kanisek