OKRETANJE PREMA SUNCU UMJETNOSTI

Datum objave: 01. 6. 2023.

Dana 10. svibnja u Muzeju Đakovštine, otvorena je izložba slika „Okretanje prema suncu umjetnosti“ Udruge slikara Đakovštine „Suncokret“. Izložba je održana u okviru programa obilježavanja Dana grada Đakova i uz dvadesetu godišnjicu djelovanja udruge Suncokret.  Izložba obuhvaća radove 21 i jednog autora, među kojima je petero autora koji su članovi likovne skupine „Kontrast“, koja djeluje u sklopu Matice slovačke Josipovac.

O samoj izložbi je govorila ravnateljica muzeja Marina Božić, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Antun Galić. O radu Udruge Suncokret govorio je njezin predsjednik Josip Ljulj.

Članovi likovne skupine „Kontrast“ koji su izložili svoje radove na ovoj izložbi su Josip Brandis, Katarina Kuric, Reza Damjanović, Adam Konjušak i Anica Popović. Na izložbi je riječ o slikarskim djelima nešto manjeg formata koje su izrađene u tehnikama ulja na platnu, akrila, pastela ili akvarela, a dominiraju motivi lokalnog krajolika s prikazima đakovačkih polja, konja, katedrale, sokaka ili ljudi zatečenih u tradicionalnim obvezama.

Izložba je na otvorenju imala i glazbeni dio, gdje je nastupio tamburaški kvartet u sastavu: Ivan Bazarota, Luka Juriša, Martin Marijanović i Domagoj Rodić.

Izložbu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija, a bit će otvorena do 18. lipnja ove godine.

 

Autor teksta i fotografija: Štefanija Kanisek

Članovi likovne skupine „Kontrast“ koji su posjetili izložbu s predsjednicom Matice slovačke Rozalijom Kukučka

Ravnateljica muzeja Marina Božić, zamjenik gradonačelnika Antun Galić i predsjednik Udruge Suncokret Josip Ljulj