Noćni turniri u Josipovcu Punitovačkom

Datum objave: 09. 9. 2022.

U Josipovcu se od četvrtka 21. srpnja pa do subote 23. srpnja održavao već tradicionalni malonogometni noćni turnir. Organizacija je to nogometnog kluba Omladinac iz Josipovca po dvadesetčetvrti put.
Ove godine je sudjelovalo 14 ekipa većinom iz Josipovca, ali bilo je i nekoliko ekipa iz susjednih sela.
Na početku svake tri večeri prvo su igrale ekipe domaćih pionira. Zadnju večer zaigrale su i dvije ženske ekipe iz sela.
Ekipe koje su sudjelovale su: Veterani Omladinac, UR Karas, Unterrated, Guti&Artdeco, Sinkolit, Banasovci, Plačenici, Caffe bar Tomislav, Barber shop Gentlemen, Veterani Punitovci, Šubičaši, Šmekeri, Brefa i OPG Prsten.
Banasovci su osvojili 1. mjesto, a uz to iz ekipe imaju i najboljeg igrača turnira Karla Elinga te najboljeg golmana turnira Alena Gavljaka. 2. mjesto je osvojila ekipa Guti&Artdeco, a njihov igrač Igor Stuhli odnio je nagradu za najboljeg strijelca turnira, 3. mjesto osvojila je ekipa Sinkolit.
Sve tri večeri obogatila je gastro ponuda: ćevapi i kobasice, dok su djeca bila počašćena kuhanim kukuruzom i sladoledom. U petak su mame josipovačkih pionira i malih Banasovaca sponzorirale napuhance za najmlađe.
Članice Matice slovačke Josipovac Višnja Krha, Katarina Kuric, Sara Smolka i Barbara Kanisek prodavale su tombole, a glavna nagrada bila je sedmodnevno ljetovanje u Medulinu, što je dar obitelji Pastva.
Brojni su pokrovitelji pomogli NK Omladincu financijskom potporom dok su s druge strane brojni članovi Matice slovačke Josipovac, nogometnom klubu, pomogli u organizacijskom i logističkom djelu.
Lijepo je kada se u maloj sredini udruge slažu i pomažu, a tako kaže i dobra stara poslovica: „Složna braća, kuću grade.“

Autor teksta: Štefanija Kanisek


Banasovci osvojili 1. mjesto Autor fotografije: Mirko Knežević


GUTI&ARTECO osvojio 2. mjesto Autor fotografije: Mirko Knežević


SINKOLIT osvojio 3. mjesto Autor fotografije: Mirko Knežević


Zadnja utakmica između Banasovaca i GUTI&ARTDECO Autor fotografije: Mirko Knežević


Ženske ekipe na noćnom turniru Autor fotografije: Mirko Knežević