Likovna kolonija grupe „Kontrast“

Datum objave: 02. 9. 2023.

Kao i svake godine, pa tako i ove, Matica slovačka Josipovac i likovna grupa „Kontrast“, organizirale su likovnu koloniju ususret manifestaciji Slovaci do Drlaku. Likovna kolonija održala se 13. kolovoza na ribnjaku Drljak u Josipovcu Punitovačkom. Ove godine obilježava se i 30. godišnjica postojanja Likovne grupe “Kontrast”.
Osim članova likovne grupe Kontrast, sudjelovali su i slikari iz Slavonskog Broda, Đakova, Osijeka, Strizivojne, Jurjevca i Punitovaca, te je iz Foto kino kluba iz Đakova bilo nekoliko članova slikara i fotografa. Fotografi su fotografirali sam događaj ali i motive iz Josipovca. Sudjelovala je u Udruga žena „Punitovčanke“, te su one izrađivale košarice od starog novinskog papira. Na likovnoj koliniji sudjelovala su i djeca, s kojom je radio profesor likovne kulture i slikar Dražen Budimir, a ujedno je to bio i poticaj djeci da pokažu svoj talent, ali i kako bi ga nastavili u budućnosti i razvijati.
Likovnu koloniju posjetio je i predsjednik Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj, Mirko Vavra, a predsjednica Matice slovačke Josipovac, Rozalija Kukučka, pozdravila je sve sudionike ovogodišnje kolonije, te im je dodijelila i zahvalnice.
Na ovoj likovnoj koloniji posebno treba zahvaliti voditeljici likovne grupe, Anici Popović, dopredsjedniku, Adamu Konjušak i predsjednici Matice slovačke Josipovac, Rozaliji Kukučka, koji su se pobrinuli kako sudionicima ne bi ništa nedostajalo. Sudionici kolonije bili su počašćeni domaćim kolačima i imali su organizirani ručak.
Svi radovi koji su nastali na ovoj likovnoj koloniji, bit će predstavljeni na 15. manifestaciji, Slovaci do Drlaku.
Ovu likovnu koloniju podržali su Savjet za nacionalne manjine RH, Općina Punitovci i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u RH.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Rozalija Kukučka

1. Sudionici na koloniji
2. Anica Popović s gostima na koloniji
3. Najmlađi sudionici kolonije