Likovna grupa „Kontrast“ i Udruga slikara Đakovštine „Suncokret“ na 39. susretu likovnih stvaralaca u Đurđevcu

Datum objave: 08. 10. 2023.

Udruga slikara Đakovštine „Suncokret“, osnovana je u lipnju 2003. godine, a članovi likovne grupe „Kontrast“, Dražen Budimir, Anica Popović i Adam Konjušak, sudjelovali su u njenom osnivanju. Od tada likovna grupa „Kontrast“ surađuje i sudjeluje sa ovom udrugom na likovnim kolonijama, izložbama i dobrotvornim akcijama.
Trenutno pet članova likovne grupe „Kontrast“, članovi su i u Udruzi slikara Đakovštine „Suncokret“.

Udruga slikara Đakovštine „Suncokret“ svake godine sudjeluje na natječaju Hrvatskog sabora kulture. Do sada su i članovi likovne grupe „Kontrast“, koji nemaju zvanje akademskog umjetnika sudjelovali na tom natječaju. Nekoliko puta su slike i grafike Adama Konjušaka i Anice Popović izabrani na natječaju.
Ove godine, 15. listopada u Đurđevcu, u Muzeju Grada Đurđevca, održan je 39. Susret likovnih stvaralaca, gdje su se susreli brojni autori i likovne udruge iz gotovo cijele Hrvatske. Rad na linorezu „Moj pijetao“, voditeljice likovne skupine „Kontrast“, Anice Popović, odabran je za izložbu 39. susreta likovnih stvaralaca, a dodijeljeno joj je i Priznanje Hrvatskog sabora kulture.
Ove godine je i 30. obljetnica postojanja Likovne grupe „Kontrast“ i pa je ovaj natječaj i priznanje Hrvatskog sabora kulture samo jedno od mnogih nagrada koje je ova grupa ostvarila.

Članovi likovne grupe „Kontrast“, 30. rujna, sudjelovali su i na likovnoj koloniji na jezeru Borovik, koja je u organizaciji Udruge slikara Đakovštine „Suncokret“.

U čast 30. obljetnice postojanja Likovne grupe „Kontrast“, Matica slovačka Josipovac i članovi likovne grupe „Kontrast“ organiziraju izložbu koja će se održati 10. prosinca u galerijskoj prostoriji Matice.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Anica Popović
1. Likovna kolonija na jezeru Borovik
2. Anica Popović i Matija Labak
3. Rad Anice Popović koji je izabran za izložbu „Moj pijetao“