Likovna grupa „Kontrast“ i Tradicijska skupina na raznim kolonijama i radionicama

Datum objave: 01. 8. 2023.

Likovna grupa „Kontrast“ i tradicijska skupina Matice slovačke Josipovac Punitovački često sudjeluju zajedno na raznim likovnim kolonijama i radionicama.
Tako su i 16. srpnja sudjelovali na 14. Likovnoj koloniji u organizaciji Matice slovačke Jurjevac, devet članova likovne skupine i šest članica tradicijske skupine.
Na likovnoj koloniji koja se održava jedanaestu godinu za redom, 05. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti sudjelovala je likovna grupa „Kontrast“. Koloniju organizira „Različak“, Udruga za zaštitu prirode u Strizivojni, kod Slukine kolebe. Ovdje su sudionice bile Anica Popović i Ana Marija Komar. Sudjelovali su i slikari iz Slavonskog Broda, Đakova i Bilja.
06. kolovoza sudjelovali su na 7. likovnoj koloniji i radionici u organizaciji Udruge žena „Punitovčanke“ u Punitovcima. Sudjelovali su članovi likovne grupe Kontrast: Josip Brandis, Ana Marija Komar, Josipa Henizelman, Niko Kanisek, Adam Konjušak i Anica Popović te članice tradicijske skupine i radionice ručnih radova: Marina Ćano, Spomenka Konjuh, Kata Kuric i Barica Kristek. Osim domaćina i josipovačkih skupina sudjelovala je i Matica slovačka Jurjevac.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Anica Popović
1. Likovna kolonija u Jurjevcu
2. Anica Popović i Ana Marija Komar u Strizivojni
3. Sudionici likovne kolonije i radionice u Punitovcima