IN MEMORIAM – VLADO STUHLI

Datum objave: 04. 4. 2021.

„Tako jednostavan, tako stvaran, tako dobar, tako plemenit, tako čista srca i duše, tako velikodušan, tako… Božji…
Dragi naš prijatelju, jako nam je teško reći ti ZBOGOM, jako nam je teško oko srca iako znamo da si sada na puno ljepšem mjestu..
Ponosno si nosio slovački šešir među ljudima na zemlji, vjerujemo da si ga ponosno ponio i u nebeska prostranstva.
Neka ti je laka tvoja Madagaskarska zemlja koju si toliko volio kao i svoj Josipovac
Zauvijek ćeš biti u našim srcima.
Tvoji Bansovci i Matičari „

Ovo su riječi kojima su se članovi naše udruge oprostili od najdivnije osobe koju je svaki od naših članova poznavao, nažalost, prerano preminulog patera Vladimira Stuhlija, rodom Josipovčana.
Don Vladimir je rodom iz župe Punitovci, rođen 18. srpnja 1963. u filijali Josipovac Punitovački. Bio je predan svojoj misionarskoj službi u raznim misijskim postajama i zajednicama na Madagaskaru. Iako je rođen u Hrvatskoj, tijekom gotovo 30 godina misionarske djelatnosti učinio je Madagaskar svojom domovinom.

U vijesti o smrti don Vladimira, njegova subraća i suradnici u gradu Tamataveu opisuju ga poduzetnim, kreativnim, angažiranim, srdačnim i veselim evangelizatorom koji je neumorno i s puno nade naviještao Radosnu vijest brinući se i za dušu i za tijelo povjerenih mu vjernika. Bio je dar svima koji su ga poznavali i koji su s njime surađivali. Zahvalni za svjedočanstvo vjere don Vladimira, kao i za svjedočanstvo vjere još dvojice subraće koji su također preminuli od bolesti covid-19. Tijelo pokojnog don Vladimira je sahranjeno na tlu misijskog centra kojeg je osnovao u Tamataveu.

I prije nego je postao svećenik don Vladimir je bio u misijama na Madagaskaru. Ondje je i zaređen za svećenika. Tijekom misionarske službe don Vladimir je u službi ekonoma gradio nove crkve i škole te gorljivo brinuo za dobrobit mladih, u duhu sv. Ivana Don Bosca, čijoj je zajednici pripadao.

Don Vladimir je prošle godine 2020. u mjesecu veljači sa župljanima svoga rodnog Josipovca Punitovačkog proslavio svoj srebrni jubilej misništva zajedno sa župnikom svoje rodne župe dr. sc. Đuricom Pardonom.

Zajednica vjernika njegova rodnoga mjesta Josipovca Punitovačkog i cijela Župa sv. Ladislava kralja Punitovci Bogu zahvaljuje za don Vladimira i njegovo misionarsko djelovanje. Euharistijskim slavljem 30. ožujka 2021., rodbina i prijatelji u crkvi sv. Mihaela u Josipovcu Punitovačkom , oprostili su se od voljenog im mještanina.