DON BOSCOVA ZABAVA U JOSIPOVCU PUNITOVAČKOM

Datum objave: 01. 3. 2023.

U Josipovcu Punitovačkom, 19.02.2023, po četvrti put, održavala se Don Boscova zabava. Organizacija je to časne sestre Renate Bunove, voditeljice Misijskog centra blažene Zdenke Schelingove, zajedno sa slovačkim svečenikom  Dominikom Ralbovsky, i njegovom sestrom Kristinom Ralbovsky iz reda salezijanaca iz mjesta Selenča u Srbiji.

Proslava je započela Svetom misom u crkvi Svetog Mihaela arkanđela u Josipovcu, gdje je svećenik Dominik zajedno sa svećenikom Matom Mićanom održao misu. Nakon toga zabava se nastavila u športskoj dvorani Osnovne škole Josip Kozarac. Okupilo se puno djece i mladih iz Josipovca, Jurjevca i Punitovaca.

Za najmlađe sudionike bio je uređen poseban kutak za igru. Starija djeca imala su organizirane razne igre u timovima, gdje su im pomagala i djeca animatori iz Selenče, koja su došla sa svećenikom i njegovom sestrom. Na zabavi je sudjelovala i časna sestra Renata, ali i roditelji koji su došli bodriti svoju djecu.

Svećenik Dominik je za sve pripremao šećernu vatu i kokice, a bila je tu i tombola, gdje su oni najsretniji mogli dobiti vrijedne nagrade.

Na kraju zabave djeca su kući otišla radosna i zadovoljna, što je poticaj za buduće odražavanje ovakvog oblika druženja.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Kristina Ralbovsky