Don Boscova zabava u Josipovcu Punitovačkom

Datum objave: 04. 2. 2024.

Dana 4. veljače, u Josipovcu Punitovačkom održavala se Don Boscova zabava. Organizacija je to časne sestre Renate Bunove, voditeljice Misijskog centra blažene Zdenke Schelingove, zajedno sa slovačkim svećenikom salezijanskog reda Dominikom Ralbovsky i njegovom sestrom Kristinom, također sestrom salezijanskog reda iz Selenče.
Don Boscova zabava se u Josipovcu održala već peti put, a održana je u nastavno športskoj dvorani Osnovne škole Josip Kozarac. Zabava je okupila brojnu djecu i mlade iz cijele općine Punitovci. Svećenik Dominik i njegova sestra Kristina organizirali su razne igre u timovima, a imali su i pomoć sedmero animatora koji su došli s njima iz Selenče. U igrama je sudjelovala i časna sestra Renata, ali i roditelji koji su došli s djecom. Najmlađi sudionici imali su poseban kutak za igru, prilagođen njihovoj dobi, dok su starija djeca bila su podijeljena u timove i igrali igre zajedno s organizatorima.
Svećenik Dominik je za sve pripremao šećernu vatu i kokice, a bila je tu i tombola, gdje su oni najsretniji mogli dobiti vrijedne nagrade.
Na kraju zabave za sve sudionike je bila pripremljena zakuska, a djeca su kući otišla radosna i zadovoljna, što je poticaj za buduće odražavanje ovakvog oblika druženja.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Rozalija Kukučka
1. Djeca u igri sa svećenikom Dominikom i sestrom Kristinom
2. Svi sudionici Don Boscove zabave