BROJNIM AKTIVNOSTIMA ISPRATILI SMO I 2019. GODINU

Datum objave: 16. 1. 2020.

Matica slovačka Josipovac godinu 2019. završila je sa ukupno 167 članova (djeca: 66, žene: 53; muški:48), od toga je 114 aktivnih članova koji djeluju raspoređeni u 4 skupine: folklornoj (dječjoj-mlađoj i starijoj i odrasloj skupini), pjevačkoj i tamburaškoj, likovnoj skupini „Kontrast“ te tradicijskoj skupini i radionici ručnih radova.

Slovačko kulturno umjetničko društvo „Braće Banas“ glavni je nositelj kulturnog amaterizma Udruge te sudjeluje u njenom radu i realizaciji programa tokom čitave godine.

Tijekom 2019. udruga je ostvarila ukupno 46 aktivnosti uz 384 održane probe i radionice.

Udruga se financira najvećim djelom iz sredstava Državnog proračuna, odnosno putem sredstava Savjeta za nacionalne manjine RH, koja osiguravaju nesmetan rad naše udruge.
Bez sredstava Savjeta za nacionalne manjine udruga ne bi mogla ostvarivati ovako velik broj svojih aktivnosti.

Ostali izvori financiranja: Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Općina Punitovci, članarina i doprinosi članova, Osječko-baranjska županija, Ured za iseljene Slovake u Bratislavi te ostale pravne osobe, donacije ostalih fizičkih i pravnih osoba.

Važno je naglasiti da se iz godinu u godinu članstvo u udruzi povećava, a posebno smo ponosni na veliki broj djece i roditelja koji se aktivno uključuju u rad naše udruge, kao i na suradnju koju ostvarujemo izvan granica RH, posebice s matičnom zemljom Slovačkom.

1_MATICA SLOVAČKA JOSIPOVAC 1_6