Banasovci na Antunovačkim danima

Datum objave: 12. 6. 2023.

Antunovački dani su tradicionalna manifestacija koja se ove godine održava po 22. put, pod pokroviteljstvom Općine Antunovac, a traje dva dana. SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog nastupao je oba dana.

U subotu, 10.lipnja, održana je svečana povorka od Osnovne škole „Antunovac“ do Hrvatskoga doma. Nakon toga uslijedio je program gdje se odrasla plesna skupina predstavila plesom Horehron. A osim njih i domaćina KUD-a „Klasje Slavonije“ predstavili su se i KUD „Petofi Sandor“ iz Laslova, Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ iz Osijeka, KUD Bosanska Posavina „Prsten“ iz Osijeka i KUD „Virovitica“ iz Virovitice.

U nedjelju, 11. lipnja, u Hrvatskom domu nastupala su i djeca. Pa su tako i dječje skupine SKUD-a „Braće Banas“ i Jozipovski heligonkari imali priliku pokazati što znaju. Mlađa dječja skupina predstavila se plesom „Hry pri potoku“, starija dječja skupina otplesala je Liptovsky tanec, a Jozipovski heligonkari odsvirali su pjesme: Oči, oči, čjerne oči, Ne pij Jano, ne pij vodu i  Na Orave dobre. Predstavila su se i domaćini, djeca KUD-a „Klasje Slavonije“, djeca KUD-a „Petofi Sandor“ iz Laslova, KUD „Milko Cepelić“ iz Vuke, KUD „Dukat“ iz Vladislavaca i KUD „Ivan K. A.“ iz Čepina.

Oba dana nakon programa uslijedila je zajednička večera i druženje svih skupina koje su se predstavile na manifestaciji.

Autor teksta i fotografija: Štefanija Kanisek

Odrasla plesna skupina

Odrasla plesna skupina u povorci

Jozipovski heligonkari

Mlađa dječja skupina

Starija dječja skupina