ADVENT U JOSIPOVCU

Datum objave: 03. 1. 2023.

U subotu, 17. prosinca, po prvi puta u Josipovcu Punitovačkom održan je advent pod nazivom „Advent v Jozipovci“. Program adventa održan je u dvorištu Doma kulture u organizaciji je to Matice slovačke Josipovac i SKUD-a Braće Banas.
Prigodan adventski program započeo je u 17 sati uz gledanje nogometne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Maroka, dok su domaće udruge za to vrijeme u pripremale svoje prezentacijske štandove te započele s pripremom gastro ponude.
Uz prekrasan božićni ugođaj i grijanje uz otvorenu vatru, moglo se uživati i u kuhanom vinu, polesnjaku, langošicama i fritulama koje su pripremali članovi i članice Matice za sve posjetitelje. Na štandu tradicijske skupine Matice slovačke Josipovac mogli su se pronaći brojne božićne dekoracije i domaći kolači. Ribička udruga „Karas“ pripremila je ukusan fiš, a članovi lovačkog društva „Lisica“ čobanac. Članovi nogometnog kluba „Omladinac“ pripremili su ćevape, a članovi DVD-a Josipovac pečene kobasice i slaninu.
Za one najmlađe, djecu, pravo iznenađenje uslijedilo je pri dolasku Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjakinja. Vilenjakinje su pomogle djeci napisati pisma želja za Božić i naravno fotografirati svako pojedino dijete s djedicom.

Za odličan ambijent i sjajnu organizaciju posebno je zaslužna tajnica Matice slovačke Anita Smoljo. Bez obzira što je bilo hladno, posjećenost je bila izuzetno dobra, a atmosfera ugodna i vesela. Mještani Josipovca su na ovaj način organizatorima pokazali da imaju podršku i za buduće održavanje adventa u Josipovcu te da su ovom aktivnosti bogatiji za još jedno seosko okupljanje uz zabavu.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografije 1: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 2: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 3: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 4: Rozalija Kukučka
Autor fotografije 5: Rozalija Kukučka
Autor fotografije 6: Rozalija Kukučka
Autor fotografije 7: Rozalija Kukučka
Autor fotografije 8: Rozalija Kukučka
Autor fotografije 9: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 10: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 11: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 12: Štefanija Kanisek
Autor fotografije 13: Štefanija Kanisek

1. Ulaz na advent
2. Štand Tradicijske skupine MS Josipovac
3. Žene koje su pripremale polesnjak
4. Priprema langošica
5. Članovi DVD-a Josipovac
6. Članovi lovačkog društva „Lisica“
7. NK Omladinac Josipovac u pripremi ćevapa
8. Ribička udruga Karas
9. Djed Božićnjak s djecom
10. Fotografiranje s vilenjakinjama
11. Djed Božićnjak s organizatoricama
12. Grijanje oko vatre
13. Adventiranje