25. SUSRETI PRIJATELJSTVA U DRENJU

Datum objave: 20. 6. 2023.

U subotu, 17. lipnja, SKUD Braće Banas iz Josipovca Punitovačkog sudjelovao je na 25. manifestaciji „Susreti prijateljstva“ u Drenju.
Ovogodišnja manifestacija održavala se tri dana. Započela je u petak, 16. lipnja nogometnom utakmicom između dva NK „Slavonac“ i to iz Slatinika Drenjskog i iz Preslatinaca, nakon toga je održan godišnji koncert KUD-a „Drenjanci“ iz Drenja, a potom i koncert grupe Slavonija Band.
U subotu, 17. lipnja također je odigrana utakmica između NK „Zrinski“ Drenje i NK „Velebit“ iz Potnjana. Nakon utakmice otvoreni su 25. „Susreti prijateljstva“ te je započeo i kulturno-umjetnički program. SKUD Braće Banas na ovoj manifestaciji nastupao je po četvrti puta, a članovi odrasle plesne skupine predstavili su se plesom Horehron. Osim u kulturno-umjetničkom programu, posjetitelji su mogli uživati uz izložbeno-promotivne štandove, a po završetku programa uz Tamburaški sastav „Brace“ .
U nedjelju, 18. lipnja, treći dan manifestacije, također je održana utakmica između NK „Vinogradar“ iz Mandićevca i NK „Đakovo Croatia“ juniora, a nakon utakmice posjetitelje je zabavljao Lucky band.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Enis Brkić

1. SKUD „Braće Banas“ na pozornici
2. SKUD „Braće Banas“ na pozornici