25. noćni malonogometni turnir u Josipovcu Punitovačkom

Datum objave: 29. 7. 2023.

Svake se godine u Josipovcu Punitovačkom, već tradicionalno, posljednji vikend u srpnju održava malonogometni noćni turniri. Organizator ovog turnira je domaći nogometni klub Omladinca, a ove je godine održan 25. po redu. Turnir se održavao, kao i inače, kroz tri dana i to od četvrtka 27. srpnja do subote 29. srpnja.
Niti ove godine, kroz tri večeri zabave na igralištu NK Omladinca nije nedostajalo. Turnir je svaku večer počinjao u 19 sati i to igrom tri ekipe pionira. Nakon pionira, s početkom u 20 sati počinjale su igre seniorskih ekipa. U subotu, posljednjeg dana turnira, igrale su i dvije ženske ekipe Trnki i Drenki koje neumorno iz godine u godinu okuplja voditeljica likovne skupine Kontrast, Anica Popović.
Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je ukupno 9 seniorskih ekipa, većinom domaći obrtnici, poljoprivrednici i udruge: Veterani NK Omladinca, Udruga ribiča Karas Seniori, Udruga ribiča Karas Đuniori, Unterrated, Guti-Arteco, Sinkolit, Banasovci, Brefa i OPG Prsten.
Prvo mjesto pripalo je ekipi Brefa uz koje su dobili i nagradu za najboljeg strijelca turnira, Zlatko Kvasnovski, i najboljeg golmana, Antonio Drga. Drugo mjesto osvojila je ekipa Guti-Arteco, a njihov igrač Igor Stuhli odnio je nagradu za najboljeg igrača turnira.
Članovi Matice slovačke Josipovac i SKUD-a Braće Banas pod nazivom Banasovci ove su godine osvojili treće mjesto, čime su još jednom dokazali da već desetu godinu za redom nastavljaju u dobrom ritmu osvajanja polufinala ili finala ovog turnira. Iako se turnir održava više u humanitarnom tonu, kao pomoć nogometnom klubu Omladinac, osvajanje pehara na ovom turniru za Banasovce ima moralni značaj.
Organizator turnira za brojne posjetitelje pripremio je bogatu gastro ponudu, ali i brojne nagrade koje su posjetitelji mogli osvojiti kroz kupnju tombole. Glavna nagrada bila je sedmodnevno ljetovanje u Medulinu u Apartmanima Tamara, koja je, već tradicionalno, dar obitelji Pastva.
Kako je to i običaj, za djecu su organizatori, uz pomoć sponzora, osigurali mala iznenađenja svaku večer. Tako su djeca počašćena sladoledom, kuhanim kukuruzom i čokoladicama.
Turnir je organiziran uz financijsku pomoć sponzora, ali i uz logističku podršku brojnih mještana te članova Matice slovačke Josipovac i DVD-a Josipovac.

Autor teksta: Štefanija Kanisek
Autor fotografije: Marijan Batorek
1. Ekipa Banasovci