25. manifestacija „Poklade su milo janje moje“

Datum objave: 20. 1. 2024.

U subotu, 20. siječnja, SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog sudjelovao je na 25. manifestaciji „Poklade su milo janje moje“. Organizator ove manifestacije je KUD „Vesela šokadija“ iz Koritne.
Već po 25. put u vrijeme poklada se organizira ova manifestacija, a cilj joj je prikazati pokladne običaje kulturno-umjetničkih društava i kraja iz kojega dolaze.
Domaćini ove manifestacije predstavili su se dječjom i odraslom plesnom skupinom, a osim njih sudjelovali su i KUD „Zora“ iz Piškorevaca, MPS (Muška pjevačka skupina) „Kešinački mališani“ iz Kešinaca, MPS „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, KUD „Milko Cepelić“ iz Vuke, Vokalni sastav „Art“ iz Starih Mikanovaca, KUD „Slavko Janković“ iz Šiškovaca i HKUD „Slavonija“ iz Jakšića. SKUD „Braće Banas“ predstavio se plesom Terchovi.
Nakon nastupa društva su imala zajedničku večeru, a domaćini su imali organiziranu prodaju tombola i ples srdaca, čijom prodajom se pomagalo radu društva. Nakon toga društva i mnogobrojnu publiku zabavljao je Tamburaški sastav „Slavonska duša“.

Autor teksta i fotografija: Štefanija Kanisek
1. Članovi SKUD-a „Braće Banas“ koji su sudjelovali na manifestaciji
2. SKUD „Braće Banas“ u plesu