23. manifestacija „U Koški na Gospu Veliku“

Datum objave: 15. 8. 2023.

U utorak, na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog sudjelovao je na 23. manifestaciju „U Koški na Gospu Veliku“. Organizator ove manifestacije je KUD „Koškani“ iz Koške.
Ova tradicionalna smotra je prilika, kako kažu domaćini, sačuvati od zaborava i nestajanja brojne narodne rukotvorine, pučke umotvorine, predmete i stvari koje čine dragocjeno svjedočanstvo duha, bogatstvo života i ljepotu minule prošlosti. Naglašavaju kako je rad KUD-ova od neprocjenjive važnosti jer doprinosi kakvoći življenja, posebno jer osmišljava slobodno vrijeme mladih i upućuje ih pravim vrijednostima u smislu života. Osim domaćina i SKUD-a „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, na manifestaciji su sudjelovali i KUD „Šokadija“ Bocanjevci, KUD „Srce“ Koprivnica, KUD „Josipovac“ iz Josipovca , KUD „Slavonac“ iz Forkuševaca, MPS „Strossmayer“ i KUD „Šokadija“ iz Strizivojne. SKUD „Braće Banas“ predstavio se plesom Horehron.
Nakon nastupa društva su imala zajednički domjenak, a nakon domjenka društva i mnogobrojnu publiku zabavljao je Tamburaški sastav „Žitna polja“.

Autor teksta: Štefanija Kanisek

Autor fotografija: Dalibor Funjak
1. SKUD Braće Banas u Koški
2. i 3. Nastup na pozornici u Koški