SKUD „Braće Banas“ sudjelovao na 18. Danima Tolise u BIH

Datum objave: 09. 6. 2024.

U nedjelju, 09. lipnja, odrasla plesna skupina SKUD-a „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, sudjelovala je na 18. Danima Tolise u Bosni i Hercegovini, koju organizira Organizacijski odbor Tolisa i KUD „Kralj Tomislav“ iz Tolise.
Dani Tolise manifestacije je koja traje od 01. do 09. lipnja, ponosno promovira bogatu tradiciju i kulturu ne samo posavskog kraja, već i drugih kultura, tako da za svakoga ima ponešto u bogatom programu.
Na zadnjem danu manifestacije, na Smotri folklora koja je započela mimohodom ulicama Tolise od škole do stadiona, uslijedio je bogat kulturno – umjetnički program na ljetnoj pozornici. Osim domaćina KUD-a „Kralj Tomislav“ predstavili su se i HKUD „Željezničar“ iz Osijeka, HKUD „Sv. Ante“ iz Humca, HKC „Srijem“ iz Srijemske Mitrovice, KUD „Branimir“ iz Bošnjaka, SKUD „Gromiljak“ iz Kiseljaka, KUU „Kristal sladorana“ iz Županje, UKPD „Taras Ševčenko“ iz Kaniže, KUD „Posavina“ iz Münchena, KUD „Perkovčani“ iz Novih Perkovaca, RCC „Darda“ iz Darde i SKUD „Braće Banas“ koji se predstavio plesom „Horehron“.
Nakon programa za sve sudionike smotre organizirana je svečana večera i zabava uz Tamburaški sastav „Slavonski suton“ te svečano zatvaranje manifestacije.

Autor teksta i fotografije: Štefanija Kanisek