26. SUSRETI PRIJATELJSTVA

Datum objave: 15. 6. 2024.

SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, sudjelovao je u subotu, 15. lipnja, na 26. manifestaciji „Susreti prijateljstva“ u Drenju.
„Susreti prijateljstva“ je kulturno – športska manifestacija, a ove godine održava se od 14. do 16. lipnja. Cilj ove manifestacije je očuvanje i promicanje bogate kulturne baštine i tradicije slavonskog kraja, te upoznavanje s kulturnom baštinom i tradicijom ostalih krajeva Republike Hrvatske kroz gostujuća kulturno-umjetnička društva i udruge.
Manifestacija je započela u petak, 14. lipnja nogometnom utakmicom između NK „Velebit“ iz Potnjana i NK „Slavonac“ iz Preslatinaca, te je nakon toga održan godišnji koncert KUD-a „Drenjanci“ iz Drenja, a potom i koncert tamburaškog sastava „Brace“.
U subotu, 15. lipnja, organiziran je video zid, prijenos utakmice UEFA Euro 2024 između Španjolske i Hrvatske. Nakon utakmice otvoreni su 26. „Susreti prijateljstva“ te je započeo i kulturno-umjetnički program. Predstavili su se domaćini KUD „Drenjanci“ iz Drenja, KUD „Hrvatska čitaonica“ iz Selaca Đakovačkih, KUD „Petofi Šandor“ iz Ivanovaca, KUD „Đenka“ iz Đurića, KUD „Sloga“ iz Satnice Đakovačke, te odrasla plesna skupina SKUD-a „Braće Banas“ koja po peti put sudjeluje na ovoj manifestaciji, a predstavila se plesom „Horehron“. Osim u kulturno-umjetničkom programu, posjetitelji su mogli uživati uz izložbeno-promotivne štandove, a po završetku programa uz koncert „Najboljih hrvatskih tamburaša“.
U nedjelju, 16. lipnja, treći dan manifestacije, također je održana utakmica između NK „Vinogradar“ iz Mandićevca i NK „Zrinski“ iz Drenja, a nakon utakmice posjetitelji su se zabavili uz koncert Tamburaškog sastava „Royal“.

Autor teksta: Štefanija Kanisek
Autor fotografije: Dalibor Funjak