16. Smotra folklora „Satnica u igri, pjesmi i plesu“

Datum objave: 02. 6. 2024.

U nedjelju, 02. lipnja, SKUD „Braće Banas“ iz Josipovca Punitovačkog, sa svojim najmlađim članovima, predstavio se na 16. Smotri folklora „Satnica u pjesmi, igri i plesu“ koju organizira KUD „Sloga“ iz Satnice Đakovačke.
Smotra folklora održavala se dva dana, pa su se tako prvog dana smotre predstavile odrasle plesne skupine iz raznih krajeva Osječko baranjske županije.
Drugoga dana smotra je bila namijenjena djeci. Prvo su se djeca natjecala u starim dječjim igrama, a nakon toga je uslijedio kulturno-umjetnički dio programa koji uključuje svečani mimohod kroz selo, a potom nastup na pozornici. Predstavili su se domaćini sa svojom folklornom skupinom i mažoretkinjama, KUD „Tena“ iz Đakova, KUD „Milko Cepelić“ iz Vuke, KUD „Petofi Sandor“ iz Ivanovaca, KUD Josip Čoklić“ iz Rakitovice, KUD „Drenjanci“ iz Drenja, KUD „Ledina“ iz Gašinaca, KUD „I. G. Kovačić“ iz Lovasa, KUD „Ivan Tišov“ iz Viškovaca, KUD „Gorjanac“ iz Gorjana, Udruga za njegovanje običaja Mađara iz Korođa i Dječji vrtić „Petar Pan“ iz Satnice Đakovačke. SKUD „Braće Banas“ predstavio se mlađom dječjom skupinom sa plesom „Čižiček“ i srednjom skupinom koja se predstavila plesom „Stara polka“.
Osim kulturno-umjetničkog programa bila je promocija CD-a i spota KUD-a „Sloga“, likovna radionica te bogata gastro ponuda. Nakon nastupa kulturno umjetničkih društava uslijedila je zabava uz tamburaše.

Autor teksta: Štefanija Kanisek
Autor fotografija: Alisa Kuric